Categorieën

Nieuwjaarswens van de voorzitter

kerstboom
Kerstboom op de Grote Markt in 1949 (© Felixarchief)

Beste leden en sympathisanten van het Genootschap

Vooreerst hoop ik dat ieder van jullie en van jullie naasten het goed stellen. 2020 was een uitzonderlijk jaar waarbij meer dan ooit duidelijk werd wat het belang is van gezondheid, van welbevinden en zeker ook van sociale contacten en gemeenschapsgevoel.

Wat hebben wij jullie gemist op onze (publieks)lezingen en activiteiten! Maar hoe hebben we elkaar teruggevonden via de webinars en via ons jaarboek HistoriANT.

We hebben gezamenlijk hard gewerkt aan ons project ‘de geschiedenis van Antwerpen bekender maken’. De website werd geheel vernieuwd. Dit was niet mogelijk geweest zonder leden die hier mee hun schouders onder zetten.

Ik ben al onze auteurs, redactieleden en ‘lectores’ heel dankbaar dat zij HistoriANT opnieuw tot een boeiend jaarboek maakten. Het was trouwens hartverwarmend om te zien hoe onze leden in de bres sprongen om er voor te zorgen dat iedereen zijn of haar exemplaar snel in de bus kreeg.

Jullie steun en lidmaatschap is voor het Genootschap van groot belang. Wij hebben een sterk ledenbestand nodig als we onze grote projecten zoals HistoriANT de volgende jaren willen blijven realiseren. Jullie hebben dit mogelijk gemaakt in 2020. Veel dank hiervoor.

Samen met de bestuursleden, kijk ik graag hoopvol vooruit naar 2021. Een nieuwjaarsevent voor de leden zal niet mogelijk zijn maar we plannen alweer een boeiende reeks lezingen. En er staat een interessante HistoriANT 2021 in de startblokken.

Op een moment waarop we als gemeenschap een heel moeilijke periode doormaken wil ik, samen met alle bestuursleden, ieder van jullie een fijn eindejaar wensen. Ik hoop dat jullie in 2021 gespaard blijven van tegenspoed en dat jullie via het Genootschap aansluiting kunnen vinden bij een enthousiaste en gemotiveerde groep van geïnteresseerden in de Antwerpse geschiedenis.

Met veel dank!

Inge Schoups
Voorzitter

Bestuur: Ivan Derycke, Luc Duerloo, Marc Hendrickx, Daniëlle Maufort, Inge Schoups, Els Spitaels, Johan Veeckman